Кадър: България Он ЕърВежди Рашидов даде интересно мнение за широко коментирани политически

...
Кадър: България Он ЕърВежди Рашидов даде интересно мнение за широко коментирани политически
Коментари Харесай

Рашидов: Борисов щеше да бъде добър президент, ако беше затворил големия шлем

Кадър: " България Он Еър "

Вежди Рашидов даде интересно мнение за необятно коментирани политически тематики.

50 дни преди изборите за парламент и президент, от ГЕРБ към момента не са оповестили своя претендент. Кой ще бъде той?

" Една огромна партия като ГЕРБ постоянно има претендент за президент. ГЕРБ има една доста интелигентна тактика. Когато се разгласи кандидатура, се явява машина, която създава нечистотия. Малко преди изборите ГЕРБ ще излезе и ще разгласи своя претендент ", съобщи някогашният министър на културата Вежди Рашидов в студиото на " Денят ON AIR ".

На въпрос дали съществува опция Борисов да бъде претендент за президент, Рашидов уточни, че прекалено много старания са били положени, с цел да се омърсят облика му.

" Решихме да омърсим един 10-годишен български министър председател. Борисов е честен човек. Той щеше да бъде добър президент, в случай че беше затворил огромния шлем. Мачо, прекрасен, с опит - харесван от интернационалната общественост. С тези контакти нямаше да е неприятен президент ", сподели някогашният културен министър.

Той дефинира последните 2 Народното събрание, чието живот бе извънредно къс, като парламенти на падението.

Рашидов посочи, че сега не става дума за това кой ще победи. Има един победител и това е българският народ.

" Трябва да спрат войните на генералите. Като мъдри мъже, в името на българската страна и на националните цели, да сведат глави. Личното " репчене " не носи дивиденти. Има доста неверни послания, които разделят обществото ", изясни той пред Bulgaria ON AIR.

" Свидетел съм по какъв начин направихме служебно държавно управление от хора, чиято единствена задача в живота е, да плюят. Какво оставяме зад тила ни? 46-ият парламент беше десертът - надменност, безочливост ", сподели Рашидов.

" Някой си играе на статукво и на нестатукво. В страната имаме потребност да си играем на разсъдък, държавническо държание и мислене за публичното. ГЕРБ има опит в това ", безапелационен е събеседникът.

Рашидов изрази мнение, че би трябвало да ръководят рационалните хора в политиката.

" Движение за права и свободи е непрекъсната партия. Те са предвидими. Българска социалистическа партия е остаряла партия. ГЕРБ също набра опит в ръководството. Статуквото е това - умните хора да ръководят страната ", акцентира някогашният министър на културата, пише 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР